Oct 18, 2010

Alahai...dah besar anak terunaku...

Alhamdulillah anak mama&papa dh besar dengan jayanya...kuat&chat...
Last month dah masuk smart reader level 2...
Cuti bersalin 2 bulan ni lak tok wan&nenek dia dh daftarkan kelas Fardhu Ain tuk cucu dia ni...
Asyik2 dia bising apasal xhntr ank kt islamic nyer taska..
Almalangnya kt ayer keroh ni ada little caliph, tp time xflexible,n modul dia xmcm smart reader..
Kalau genius aulad/little caliph ada kt area ayer keroh,time pun 7am-7pm + modul yg wow..
Bolehlah...

Xperlah sayang yer..mama&papa akan cari tempat yang terbaik untuk our beloved little caliph ni..
InsyaAllah...

 Ni kalau tok wan tengok uniform skolah nipun mesti dia bising,hehe...
Sedangkan time rayapun kalau pakai seluar 3 suku dia suruh tukar...
Inikan pula pakai seluar pendek..
Kita ni risaukan bdk panas,mcm selesa pakai seluar kontot...

 Smile sayang...say cheese."Faid dh besar mama..."


Tapi memanglah..
Bila dah jadi papa&mama ni..
Amat sukar menentukan pendidikan yang terbaik buat anak...
Memang satu cabaran..
Tapi xper...setakat ni mama&papa sangat bangga dengan Muhammad Faid Zafran...
Sesuai  dengan maksud namanya...
"KEJAYAAN YANG BERHASIL"
Pencapaian faid sekarang, selepas cukup umurnya 4thn pd 2/9 hari tu, faid dah boleh baca buku cerita yang simple n dah habis IQRA' 1...
Good boy...Clever boy...

3 comments:

  1. farisyah ngan faid beza 6 hari je..

    ReplyDelete
  2. faid dh besau rupenye..sekolah dah die...perghhh..cepat sungguh mase berlalu...:)

    ReplyDelete
  3. Tulah cik jue..ingat klu dia dpt adik perempuan nak ltk nama farisya...tp boy lg nampaknya kali ni..Ltk nama Faris lah...

    ReplyDelete