Apr 30, 2009

Workplace

Workplace: Bosankan tempat kerja yg sama jer hari2...

Eceh...ala gedik2 gitue..Bersama anak didik LI Chemical engineering UNiKL

Hari ni last day budak practical course chemical engineering dr UniKL MICET...
Wah...ni first time kena trained student LI.
Latest skrg ni dapat student uiam gak..seronok dapat bdk uia gak.
Ala2 imbas balik masa study dulu.
Skrg ni yang jaga EIT Dr Maizirwan..
Teringat masa degree dulu berapa kali terpaksa bwk anakandaku itu ke kelas.
Siap Dr Mai jagakan lagi masa exam...
Kecik2 lagi faid dah belajar biofacilty engineering n biopharmaceutical...Clever boy.

Apr 22, 2009

Kerana IUCD


ha...inilar iucd punya gambar...Macam nilar keadaan iucd dalam rahim...

Disebabkan iucdlar hidup ida bulan april ni agak gundah gulana.
Hari tu 25 Mac 2009, my hubby dengan jayanya telah membuka iucd yang telah terperap dalam rahim ini selama 2 tahun 6 bulan.
Bukak tu bukan dengan tujuan nak pregnant sebab kami punya plan mmg nak pregnant dalam bulan 11 ni.
Sempena our 4th anniversary.
Ceh..konon-konon nak tengok boleh bunting pelamin lagi ke tak...


Tp..
bila dah bukak n guna traditional method ni mmg lar amat2 pening.
Dulu tak tunggupun peot, ni hitung2, bila lar nak peot takut sangat terbabas macam anak sulong dulu.
 Pastu hari tu dah peot tp,sikit sangat..
Just 1-2 drop jerk per day.mmg pelik.


So,
memandangkan ramai org tanya mcm mn lepas bukak iucd..
memang weng sikit lar peot kita ni.
So, as a conclusion, untuk yg bertanya..
suggestion idalakan,
better guna cara tradisional untuk menjarakkan anak rather than guna alat2 ni..
Mmg pelik sangat2 lar
sbb dia dah menganggu kita punya natural system dalam body.

Apr 19, 2009

Airuzai Look-alike Meter

ZNZ HOMESTAY..


View dr luar...


Dapur


Bilik air

Bilik ke tiga


Bilik pertama


Bilik ke tiga

Ruang tamu

PROMOTION!
Ni bukan homestay ida, family punya.
Cuma nak tolong ummi promotekan.
Sehari RM 200
.Kalau nak sewa monthly ker weekly ker semua boleh.
Negotiatable tau.


Ada 3 bedrooms and suitable for 1-16 persons.
Very clean and near to town, Kota Bharu, Wakaf Che Yeh, Pasar Besar Khadijah. 30 minutes to Rantau Panjang n Airport Pengkalan Chepa.
Kalau ada outstation ker, kursus ker, apa2 ker promotelar homestay ni.
Any enquiries;
call Tuan Haji Wan Mohd Zain, 019-9179949.

Apr 14, 2009

Melaka Education Fair...





Faidlah yang paling gembira masa education carnival ni sbb dia dapat banyak sangat belon.
Belon kat booth sendiri lg.
Beli buku2 untuk tahap dia...
Buku memang lar favourite dia...
Seronok sangat kat situ...

Apr 12, 2009

Ladang Lada Hitam

Ni tgk pokok ker..posing jer nie???mencapub jerk

All researchers+org lada hitam+peserta yg berminat dgn penanaman lada hitam.

Buah Lada hitam

Ciku cakk...ala2 hidustan gitue

Pokok ni import dr Brazil.Tanaman litup bumi untuk mengekalkan kelembapan tanah dan membekalkan nutrien

Posing maut..posing ni boleh masuk pertandingan kuruskan badan tak..sebelum dan selepas..selepas ni kurus ala2 lisdawati..Wahhh..jauh langit lg.Masa anak darapun tak sekurus tu


Nilah member menguruskan badan...dengan kata lain trainerlar ni

Hari tu 7/4/09 semua researchers wajib pergi ke Johor (senai dan kota tinggi) untuk tengok cara penanaman lada hitam secara life.
Actually ada 1-2 org researcher yg involve ngan projek lada hitam.
Tapi semua researchers diberi peluang melawat ladang tu..
Tak salah rasanya menambah pengalaman walaupun bukan bidang kitakan.
Projek ini sebenarnya under hortricultur division.


Best jer jalan2 tambah pengalaman, cuma penat perjalanannya jelar.
Lawatannya kejap jer.
Lagipun apa yg nak ditengok sangat sbb semuanya pokok2 jer.
Lagipun Lembaga Lada Hitam dah datang bagi seminar penanaman lada hitam kat auditorium Perbadanan Bioteknologi Melaka hari tu.
Fresh kan ladang dia.
Ada yg berminat nak tanam lada hitam?.

Apr 5, 2009

congratz lagi...

Mior Muhammad Affan b. Mior Ahmad Shah..jangan nakal mcm daddy yer..


Liyana with hubby

Terserlah ke mamianmu aini..hehehe.Gurau jerk.

Untuk bulan ni nak congratz dekat semua member2 kulliyah of science yg dah kawin n dapat anak..
Semoga jodoh berkekalan.
Bulan ni bulan budak sciences kawin hahaha..
Dedicated to; Mc lah (ore kelate kito), liyana sarji, aini (anak mami kita)
dan
congratz dah jadi daddy untuk x-kos jugak, mior ahmad shah pd 21/3/09 baru ni..
baby dia lahir waktu maghrib, ~7.30pm..

GILA-GILA



Last friday, 3 April 2009..
ida n hubby wat kerja giler.
Kuar pagi2 dalam kul 7.30 pagi pastu balik dalam kul 11.30 malam.
faid hantar kat nursery, amik dia pukul 7,
amik uncle dia kat rumah,
sambung jalan malam lak.


At least siang tu berjaya menghabiskan masa berdua..
Habis semua kedai kat dataran pahlawan tu dijejaki..
Jalan2,makan2 n tengok wayang. Sempat lar tengok dua criter.
Tapi dating kali ni menghancurkan diet ku sebab telah berjaya menelan 2 donut big apple..
siap amik ice burg 1, the alien 1.S
akit hati lak tengik hubby makan sorang2..
Tular kan kalau sakit hatipun, amikla 1,ni tibai sampai 2.
Aduhai,hancus!..Yang bestnya sempat tengok 2 criter kat GSC...


Mula2 tgk fast furious tu..bolehlah.
Action2 sikit,tgk kereta yg pelbagai design n best lar criter dia.
Nanti girlfriend dom tu mati n dom ada peminat baru yg sangat tinggi lampai.
O'o corner tu dah berbaik blk ngan girlfriend dia n dah resign dr polis.
Dom lak dah menyerah diri kepada polis.


pastu pukul 3 tengok race to witch moutain,
disebabkan dah tengok criter ganas2 mula2 tadi so, rasanya criter ni kurang action dan agak childish.
Tp still boleh dapat 5 popcorn sbb lakonan d'rock yg memang best+kelakar.
Kesimpulannya...
seronok gak sekali sekala just keluar dating berdua ni..
sekurang2nya dapat mengeratkan lagi hubungan kita suami isteri.Ala2 zaman bercinta dulu..:)